6 Aralık 2012 Perşembe

Taze Gıda Okulu Projesi

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR); Carrefour SA ve İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) işbirliğiyle istihdama katkı sağlayacak bir projeye imza atıyor. Üç kurumun katkılarıyla düzenlenecek “Taze Gıda Okulu” projesi kapsamında “Pastacılık” ve “Et ve Et Ürünleri İşletmeciliği” Sertifika Programı ile sektöre uzmanlar yetiştirilirken, programa kabul edilecek 50 kişiden en az yarısına Carrefour SA tarafından istihdam edilme garantisi veriliyor.
Sertifika programlarına katılmak isteyenlere “Pastacılık” için İŞKUR Kadıköy Şubesi, “Et ve Et Ürünleri İşletmeciliği” için İŞKUR Bahçelievler Şubesi’nde, 11-14 Aralık tarihleri arasında mülakat yapılacak. Adaylarla yapılacak görüşme ve değerlendirmenin ardından iki program için 25’er kişiden toplam 50 kişi kurslara kabul edilecek. Mülakatlarda, adayların pastacılık ve kasaplık konularında uzmanlaşmayı hedefleyen, öğrenime açık, müşteri odaklı, perakende sektöründe çalışmaya hevesli ve ekip çalışmasına yatkın kişiler olmasına dikkat edilecek.
Aralık ayının üçüncü haftası başlayacak olan 320 saatlik eğitim sürecinin 2 haftalık (80 saat) teorik bölümü İstanbul Aydın Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Altı haftalık (240 saat) uygulamalı bölüm ise, “Pastacılık” programı için İçerenköy Carrefour SA, “Et ve Et Ürünleri” için Marmara Forum Carrefour SA’da Taze Gıda Departmanı Uzman Eğitmenleri, Gıda Mühendisleri ve Veterinerler tarafından verilecek.
Katılımcılara aldıkları eğitimin sonunda sağlanan sertifikalar ile ulusal ve uluslararası alanda çalışabilme imkânı sağlanmış olacak.

Hiç yorum yok: