Türkiye İş Kurumu (İŞKUR); Carrefour SA ve İstanbul Aydın Üniversitesi
(İAÜ) işbirliğiyle istihdama katkı sağlayacak bir projeye imza atıyor.
Üç kurumun katkılarıyla düzenlenecek “Taze Gıda Okulu” projesi
kapsamında “Pastacılık” ve “Et ve Et Ürünleri İşletmeciliği” Sertifika
Programı ile sektöre uzmanlar yetiştirilirken, programa kabul edilecek
50 kişiden en az yarısına Carrefour SA tarafından istihdam edilme
garantisi veriliyor.
Sertifika programlarına katılmak isteyenlere “Pastacılık” için İŞKUR
Kadıköy Şubesi, “Et ve Et Ürünleri İşletmeciliği” için İŞKUR
Bahçelievler Şubesi’nde, 11-14 Aralık tarihleri arasında mülakat
yapılacak. Adaylarla yapılacak görüşme ve değerlendirmenin ardından iki
program için 25’er kişiden toplam 50 kişi kurslara kabul edilecek.
Mülakatlarda, adayların pastacılık ve kasaplık konularında uzmanlaşmayı
hedefleyen, öğrenime açık, müşteri odaklı, perakende sektöründe
çalışmaya hevesli ve ekip çalışmasına yatkın kişiler olmasına dikkat
edilecek.
Aralık ayının üçüncü haftası başlayacak olan 320 saatlik eğitim
sürecinin 2 haftalık (80 saat) teorik bölümü İstanbul Aydın
Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Altı haftalık (240 saat) uygulamalı
bölüm ise, “Pastacılık” programı için İçerenköy Carrefour SA, “Et ve Et
Ürünleri” için Marmara Forum Carrefour SA’da Taze Gıda Departmanı Uzman
Eğitmenleri, Gıda Mühendisleri ve Veterinerler tarafından verilecek.
Katılımcılara aldıkları eğitimin sonunda sağlanan sertifikalar ile
ulusal ve uluslararası alanda çalışabilme imkânı sağlanmış olacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder